dimecres, 5 de gener del 2011

Amor i sexe a Banda Ampla

Vídeo del programa de Tv3 Banda Ampla, Amor i Sexe





Al programa Banda Ampla de Tv3, van fer un debat sobre l'amor i el sexe, dos aspectes que no sempre els homes i les dones veuen de la mateixa manera. Durant el programa van sorgir diferentes qüestions sobre el tema, proposades per la gent del públic i la gent des de les seves cases a partir d'enquestes.


Aquí hos deiexem alguns comentaris fets per el públic, i a partir d'enquestes fetes a la població de Catalunya que es van tractar al programa, perquè VOSALTRES ENS DIGUEU QUE EN PENSEU!

INFIDELITAT
:

- Si la teva parella et fós infidel voldries saber-ho?
SI : 72.8% NO: 17.6% NS/NC: 4.2%


- Si tu has estat infidel a la teva parella, li diries?


-Dades de Catalunya: Es formen unes 3000 parelles i s'en trenquen unes 2000. Tenim una tendència a esbarallar-nos amb la nostra parella, tenim la tendència a projectar sobre l'altre, el que ens agradaria que fós. Què en penseu?


-Les portes d’enamorar-te i de desenamorar-te, estan més obertes amb el canvi de societat. Antigament no hi havia les tecnologies que hi ha actualment, t’enamoraves del teu amic d’escola, d’instititut, el teu veí. Actualment amb les tecnologies aquest fet ha canviat, ja que les xarxes socials ens ajuden a conèixer a molta més gent, enamorar-nos més ràpid i també desenamorar-nos mes ràpid. Això pot comportar a la Infidelitat? Què en penseu?


SEXE:
- Els homes i les dones vivim el sexe de diferenta manera?

- Els homes cada 52 segons pensen amb sexe, les dones un cop al dia per mitjana.

- Ens em de creure aquest tòpic?
- L'home parla més de sexe, per parlar, però a l'hora de practicar-lo està igualat entre home i dones. Un altre tòpic?



AMOR:

- Creieu que l'amor és per tota la vida?

SI:67.4% NO:30% NS/NC: 2.6%
- L'enamorament és involuntari?
- L'amor de quan ets jove, és diferent a l'amor de quan ets gran?
- L'amor té edat?





Aquí hem deixat diferents comentaris de la gent que va participar al debat. Ara és el vostre torn. DIGUEU-NOS LA VOSTRA! Gràcies!






El concepte de sexualitat ha anat variant al llarg de la història en funció de les cultures, les influències religioses i els canvis socials, entre d'altres factors. La sexualitat ens acompanya des que naixem fins que morim, i es manifesta en diferents dimensions: l'emocional, la de la conducta, la del plaer i la reproductiva.

Tot seguit us plantejem unes preguntes que en algun moment en les hem pogut plantejar.

-Com parlar-ne amb els altres? Amb qui puc parlar d'aquests temes?
Parla'n amb la mateixa naturalitat i respecte vers les opinions de les altres persones amb què parlaries de qualsevol altre tema. Escull tu la persona o les persones amb qui en vols parlar, però tingues en compte que és important que siguin persones de la teva total confiança i amb qui t'hi sentis molt còmodament (els pares, els amics, la parella...).


-És important parlar de sexe amb la parella?
És necessari parlar-ne amb la teva parella, establint un ambient on puguis comunicar-li lliurement els teus desitjos i les teves inquietuds. Busca el moment més adequat per fer-ho.


-La parella es pot cansar de mi si no li dono sexe?
És important saber dir que no (si és que vols dir que no), i no deixar-te portar per la pressió del grup o de la parella, ja que el sexe és una forma més de relacionar-se i mai pot ser imposat. La teva sexualitat depèn de com et trobis amb la teva parella.


-Per què diuen que els nois van molt llençats mentre que les noies amaguen les ganes de tenir relacions sexuals?
És cert que, de vegades, sembla que els nois vagin més llençats que les noies. Això és degut al fet que, fisiològicament, la resposta als estímuls sexuals dels nois és més ràpida que la de les noies. D'altra banda, socialment, està ben vist que els nois encara portin la iniciativa en les relacions sexuals, per això ho exterioritzen de forma diferent.



Esperem les vostres aportacions sobre aquest tema!!!

1 comentari:

  1. Personalment, si estic en una relació més o menys seriosa amb algú i es comet una infidelitat, em plantejaria abans d'explicar-ho, de quina manera pot afectar aquest fet a la meva relació.
    Si es tracta de quelcom que fins a cert punt es podria considerar un "error" del que te'n sents penedit, preferiria oblidar-me'n, amagar-ho d'alguna manera, per fer que no espatllés la relació.
    Ara bé, si aquesta infidelitat ha servit per donar-me compte de que realment no vull estar amb la meva parella, el millor seria explicar-ho i acabar amb la relació..

    Enhorabona pel blog!
    :)

    ResponElimina