dilluns, 31 de gener del 2011

Resultat Qüestionari

En primer lloc ens agradaria agraïr-vos la vostra participació en el qüestionari que us vam plantejar. Heu estat més de 100 persones les que ens heu respost i n'estem molt agraïdes!

Un cop extreta la informació dels qüestionaris que vam passar i fet l’anàlisi dels resultats us volem fer arribar les conclusions que n'hem extret d'aquest petit estudi que hem realitzat.

Per començar la nostra cerca ens vam plantejar una sèrie d'hipòtesis que preteniem validar amb els resultats extrets en els qüestionaris. 
  • El tema de la sexualitat, avui en dia és un tema tabú on es formen  falses creences i mites al seu voltant.

Els resultats de l’enquesta ens mostren que un 45% ens diu que si que és un tema tabú i un 55% de persones ens diu que no. Però hi trobem una contradicció ja que un 36% de persones ens diu que sí que ho pot parlar amb tothom i un 64% ens diu que no. Per tant es contradiuen quan diuen que no és un tema tabú, però al mateix moment no ho poden parlar amb tothom.
Creiem que els resultats aquí seríen que realment si que és un tema tabú encara avui en dia, ja que si veritablement no ho fos i totes aquelles persones que així ho afirmen haguéssin dit que podien parlar-ne amb tothom, ens donaríen una respota coherent. Oi que tothom podem parlar del nostre color d'ulls o del nostre plat preferit amb tothom sense cap tipus de vergonya? Doncs això passaría amb el sexe si no fos un tema tabú.

  • Creiem que tot i que sembla que la sexualitat està molt present a la vida quotidiana com als mitjans de comunicació, ho està d’una manera tergiversada i amb un fort component brut.

Quan preguntavem als nostres lectors Quina importància creus que ha de tenir la sexualitat en la societat i en les nostres vides?, la meitat dóna molta importància a la sexualitat, i l’altra meitat diu que s’ha de tractar com un tema més, amb total normalitat sense donar-li més importància de la que té ni treure-li.
Creus que la masturbació és un acte brut? En aquesta pregunta 130 persones han contestat que no, una que sí i un altra que depèn. Per tant podem  afirmar que la masturbació, és un aspecte ben considerat dins de la sexualitat.
Creus que es important parlar de sexe el dia a dia? En aquesta pregunta el 66% a dit que sí, el 13% han dit que no i el 21% tenen d’altres opinions. Aquí veiem que la majoria de gent creu que és important parlar de sexe el dia a dia tot i que a dalt podem veure que un 64% de les persones diu que no en pot parlar amb tothom.

  • Creiem que quan sorgeix algun problema en una relació de parella sovint les actituds i solucions que  s’adopten solen ser retrògrades i discriminatòries per algun membre de la parella
Preguntavem als nostre lectors Quins mètodes utilitzes? Els més utilitzats són els següents, un 85% utilitzen el condó masculí, un 17% la píndola anticonceptiva i un 15% l’anell vaginal. Aquí podem comprovar que la majoria de gent utilitza el condó masculí, i creiem que pot ser degut a la mitjana d’edat de les persones que han contestat l’enquesta, ja que la majoria són joves i adolescents i amb aquesta edat, normalment no estàs en una relació estable.
Quan una dona es queda embarassada, el problema és seu o d’ambdues persones? En la nostra enquesta 130 persones diuen que és d’ambdues persones i dos diuen que és un problema de la dona. En aquesta pregunta podem veure que no hi ha una discriminació cap a la dona. Tot i així hi havia molta gent que ens féia la següent reflexió: l'ideal, l'etic i el moral és que en aquest tipus de decisions i responsabilitats s'haurien de compartir, però la realitat és una altra... La que veritablement és troba amb el "bombo" és la dona, i per tant és ella la que té o hauria de tenir la última paraula.
Penses que les mesures de protecció són coses de la dona, o només de la parella? 126 persones diuen que es cosa de la parella, 6 diuen que és tant de l’home com de la dona. Amb les respostes de les enquestes podem veure que no hi ha una discriminació a cap membre de la parella.

Ha estat tant sols un treball realitzat a la Universitat de Lleida, i per tant les dades no es poden extrapolar a altres àmbits ni treure'n conclusions definitives. Ja que ens ha respost la gent que ens envolta, i per tant ja no és tota la població.
Tot i així, que et sembla el que hem aprés? N'estas d'acord?

DIGA'NS LA TEVA! FES-NOS ARRIBAR EL QUE EN PENSES DEL NOSTRE TREBALL!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada