dilluns, 20 de desembre del 2010

La sexualitat i el comportament sexual

El concepte de sexualitat ha anat variant al llarg de la història en funció de les cultures, les influències religioses i els canvis socials, entre d'altres factors. La sexualitat ens acompanya des que naixem fins que morim, i es manifesta en diferents dimensions: l'emocional, la de la conducta, la del plaer i la reproductiva.

Tot seguit us plantejem unes preguntes que en algun moment en les hem pogut plantejar.

-Com parlar-ne amb els altres? Amb qui puc parlar d'aquests temes?

Parla'n amb la mateixa naturalitat i respecte vers les opinions de les altres persones amb què parlaries de qualsevol altre tema. Escull tu la persona o les persones amb qui en vols parlar, però tingues en compte que és important que siguin persones de la teva total confiança i amb qui t'hi sentis molt còmodament (els pares, els amics, la parella...).


-És important parlar de sexe amb la parella?

És necessari parlar-ne amb la teva parella, establint un ambient on puguis comunicar-li lliurement els teus desitjos i les teves inquietuds. Busca el moment més adequat per fer-ho.




-La parella es pot cansar de mi si no li dono sexe?


És important saber dir que no (si és que vols dir que no), i no deixar-te portar per la pressió del grup o de la parella, ja que el sexe és una forma més de relacionar-se i mai pot ser imposat. La teva sexualitat depèn de com et trobis amb la teva parella.



-Per què diuen que els nois van molt llençats mentre que les noies amaguen les ganes de tenir relacions sexuals?


És cert que, de vegades, sembla que els nois vagin més llençats que les noies. Això és degut al fet que, fisiològicament, la resposta als estímuls sexuals dels nois és més ràpida que la de les noies. D'altra banda, socialment, està ben vist que els nois encara portin la iniciativa en les relacions sexuals, per això ho exterioritzen de forma diferent.



Esperem les vostres aportacions sobre aquest tema!!!

5 comentaris:

  1. És cert, que encara, molta gent té la sexualitat com un tabú, i és una llàstima, quan en parles amb naturalitat aprens molt, tant si parles amb la parella, els amics o els pares, i, a més a més, guanyes molta confiança! És inútil menysprear la importància que pot arribar a tenir en les nostres vides personals la sexualitat!
    Felicitats!

    ResponElimina
  2. La sexualitat no hauria de ser un tema tabú, jo tambè m'he plantejat aquestes preguntes.

    ResponElimina
  3. Hola Mario!
    Gràcies per la teva participació i per la teva petita aportació al nostre bloc!
    Esperem que et segueixi agradant tot allò que comentem, i si vols explicar-nos quelcom o fer alguna pregunta contacta amb nosaltres en privat i et respondrem amb molt de gust :)
    Gràcies un cop més!

    ResponElimina
  4. En primer lloc agraïr-te, Stel, la teva visita i el teu comentari.
    Ens ha agradat molt la teva petita reflexió, i esperem que ens segueixis visitant! :)
    Les creadores d'aquest bloc pensem com tu, i creiem que amb tot el que rodeja al món de la sexualitat s'hauria de tractar sense vergonya i sense pors, ja que és algo tan natural com anar a dormir o a menjar!
    Un cop més, gràcies per la teva participació!

    ResponElimina
  5. Pel que fa al que popularment es diu que els nois van molt llençats mentre que les noies amaguen les ganes de tenir relacions sexuals, crec que aquest es un habit cada cop menys freqüent. Si que és cert que moltes vegades existeixen més prejudicis cap a una noia que va "llençada", que no pas cap a un noi que fa exactament el mateix; però també és cert que està en mans de tots erradicar aquest tòpic i aconseguir que una noia no tingui perque justificar-se si amb un noi actua portant la iniciativa, oi?

    :)

    ResponElimina